Welkom op de website van

Boert Bewust
1 september 2020

Zomer in de streken en coronaproof organiseren

Er is weer veel gedaan en georganiseerd in de Boert Bewust-streken, wat goed! Nieuwe deelnemers, bordonthullingen en heel veel activiteiten: lees in dit bericht meer.

Salland Boert en Eet Bewust

Volop zomerse activiteiten bij Salland Boert en Eet Bewust, met natuurlijk de nodige aanpassingen vanwege corona. Heleen van Beek: “Er is veel belangstelling voor de activiteiten bij onze boeren. In juli en augustus was het elke week mogelijk om een activiteit bij te wonen op één van de boerenbedrijven. Veel inwoners uit Salland, maar ook veel vakantiegangers namen deel aan onze zomeractiviteiten. Om deze onder de aandacht te brengen, hebben we veel flyers verspreid in heel Salland en dat heeft zijn vruchten afgeworpen.” Nieuw deze zomer is dat de bekende Expeditie Salland Boert en Eet Bewust nu ook toegankelijk is voor individuen of gezinnen: iedere dinsdag is er een tour langs twee deelnemende bedrijven waarbij je je eigen lunch verzameld en deze nuttigt tijdens een afsluitende boerenlunch.

Populair is de excursie van Todien en Kees Hietberg over hun vleesveebedrijf met Limousin runderen en de workshop ‘Help de boerin’ op het melkveebedrijf van familie Haarman. Ook snel volgeboekt was de workshop koe schilderen bij Wilco en Heleen van Beek onder leiding van kunstenares Bertina Tilma. Van Beek: “Het leuke aan deze zomeractiviteiten is het weer echt in contact zijn met de consument. Er is tijd voor ontspanning, maar ook voor een goed gesprek, er worden veel vragen gesteld en beantwoord. Al met al erg positief zo’n zomerprogramma.” Kijk voor meer informatie op www.sallandboerteneetbewust.nl.

 IJsseldelta Boert Bewust

Goed nieuws voor IJsseldelta Boert Bewust: Rabobank IJsseldelta heeft zich voor in ieder geval 2 jaar verbonden aan de streek. Het sponsorcontract werd ondertekend tijdens nog een ander feestelijk moment: de bordonthulling van Erve Slendebroek in Zwolle. Dat is het melkveebedrijf van Jaco en Roelien Visscher. Het bedrijf bevindt zich al meer dan 150 jaar aan de zuidkant van Zwolle, Jaco en Roelien produceren er op natuurlijke wijze boerenzuivel en vertellen daar graag over aan de consument. Lees meer op de website van IJsseldelta Boert Bewust.

IJsselvallei Boert en Eet Bewust

De jongste streek van Boert Bewust gaat als een speer: IJsselvallei Boert Bewust telt inmiddels 28 deelnemers, afgelopen zomer sloten 13 nieuwe boerenbedrijven zich aan! De streek organiseerde daarnaast een aantal activiteiten in de zomer voor toeristen en streekgenoten om het leven op de boerderij beter te leren kennen. Bij kwekerij Klomp in Twello kregen bezoekers een rondleiding door de boomgaard. Op het vlakbij gelegen melkveebedrijf De Weuste in Twello gaf boer Evert Jan een educatieve rondleiding over zijn melkveebedrijf. Helpen met het voeren van de kalfjes en oefenen met melken. Ook een toer over de boerderij bij melkveebedrijf de Elshof in Wilp stond op het programma, waar boerin Christel een rondleiding gaf met aansluitend pannenkoeken eten. Haar rondleidingen in augustus waren snel volgeboekt. Op het biologische varkensbedrijf Barmentloo in Wilp hoorden bezoekers van boer Albert waarom hij de overstap heeft gemaakt naar een biologisch bedrijfsvoering.

Land van Cuijk Boert Bewust

Een mijlpaal voor Land van Cuijk Boert Bewust: daar werd op het akkerbouw- en varkensbedrijf De Zaanpeel van familie Geene het tiende bord van Land van Cuijk Boert Bewust onthuld. De geplande open dag kon helaas vanwege niet corona doorgaan, wel werd een bankje naast het bord geplaatst. Fietsers en wandelaars kunnen daar uitrusten en komen door de QR-code te scannen op de website waar ze meer kunnen lezen over het bedrijf. Ook is een bedrijfsfilm gemaakt naar aanleiding van de onthulling.

Deze zomer werden geregeld rondleidingen georganiseerd op de deelnemende bedrijven van Land van Cuijk Boert Bewust. Consumenten moesten van tevoren een afspraak inplannen bij een bedrijf naar keuze via de website.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.