Welkom op de website van

Boert Bewust
20 mei 2020

Verlenging zittingstermijn bestuursleden Lisanne en Jan

In overleg met het stichtingsbestuur is besloten dat bestuursleden Lisanne Oskam en Jan Overeem hun zittingstermijn verlengen. Beiden zijn volgens het bestuur hard nodig om de verzelfstandiging van Boert Bewust gestalte te geven.

Lisanne Oskam is inmiddels vier jaar voorzitter van stichting Boert Bewust. De eerste termijn zou nu aflopen, maar in overleg met het stichtingsbestuur blijft ze nog een jaar langer voorzitter.  Zo krijgt ze tijd om de verzelfstandiging van Boert Bewust gestalte te geven.

Ook de termijn van Jan Overeem, bestuurslid met aandachtsgebied certificering liep eigenlijk af. Hij heeft in overeenstemming met het bestuur besloten nog twee jaar aan te blijven, eveneens om de verzelfstandiging van Boert Bewust in goede banen te leiden. Lisanne: “Ik ben al een jaar of 7 actief voor Boert Bewust, eerst vanuit Vallei Boert Bewust, maar sinds 4 jaar als voorzitter van de stichting. Het is goed wanneer een frisse wind gaat waaien binnen de stuurgroep, maar het is niet slim als dat gedurende een veranderproces gebeurt. Daarom blijven zowel Jan als ik voorlopig nog betrokken in onze huidige functie.”

Scoren goed borgen

Overeem is al meer dan 10 jaar betrokken bij Boert Bewust en zelfs één van de oprichters van de stichting. Hij wil de komende twee jaar zo veel mogelijk benutten om de verzelfstandiging in goede banen te leiden. “Er zitten goede mensen binnen het stichtingsbestuur aan wie Lisanne en ik onze kennis over Boert Bewust geleidelijk willen overdragen. Dat moet wel zorgvuldig gebeuren en daar nemen we dus de tijd voor.” Overeem vindt het vooral belangrijk dat het scoren goed blijft verlopen. “De status die de score nu heeft, ook voor overheden en andere organisaties, moet goed geborgd blijven. Daar focus ik mij de komende twee jaar op.”

Belangstelling om mee te werken?

Op termijn komen er twee plekken vrij in het stichtingsbestuur van Boert Bewust. Wie wil met het bestuur werken aan verbinding tussen boeren, tuinders en de samenleving en houdt wel van een uitdaging? Meld je via info@boertbewust.nl en maak alvast kennis met het werk van het stichtingsbestuur.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.