Welkom op de website van

Boert Bewust
18 juli 2019

Training ‘Jouw actieplan’: prikkelende vragen om te ontdekken wat bij je past

Training Jouw actieplan: Prikkelende vragen om te ontdekken wat bij je past

In het najaar kunnen deelnemers trainingen volgen bij Boert Bewust. Gerdien Bos, van Salland Boert en Eet Bewust volgde de training ‘Jouw actieplan voor verbinding met je omgeving’ door René Schepers en leerde stil te staan bij wat bij haar past als Boert Bewust-boerin. “Waar krijg je energie van? Een open dag organiseren, een schoolklas ontvangen of juist ondernemers rondleiden? René Schepers stelt de juiste vragen om te achterhalen waar jouw kracht ligt.”

Vertaalboerin

Gerdien Bos heeft samen met haar man Rinus het melkveebedrijf Erve het Kampink aan de rand van Deventer, richting Bathmen. Ze hebben zich aangesloten bij Salland Boert en Eet Bewust omdat ze trots zijn op hun bedrijf en dat graag willen delen en uitdragen. “We doen mee aan Boert Bewust, maar hadden nog niet echt nagedacht over hoe we dat gingen aanpakken. Tijdens de training prikkelde René ons met vragen zodat we erover na gingen denken. Wat past bij ons, hoe willen we onze omgeving betrekken bij het bedrijf?” Bos vond het erg fijn dat René tijdens de training ook inging op de kwaliteiten van de boeren en boerinnen. “Zo zag hij in mijn man een echte verbinder. Mij noemde René de ‘vertaalboerin’. Dat klopt ook, het technische verhaal over de boerderij vertaal ik in gewone Jip-en-Janneketaal naar de bezoekers van onder andere Social Media. Dat vind ik erg leuk om te doen.”

Kansen grijpen

Tijdens de training gaan de deelnemers ook aan de slag met het maken van een actieplan. “De ideeën die je hebt uitgesproken, zet je om in concrete acties op papier. Ik merkte dat dat voor sommigen lastig was, het lijkt dan of alles vastligt. Dat is niet zo, je moet blijven reageren op onverwachte mogelijkheden om boer-burgerverbinding te stimuleren en kansen grijpen. Zo kwam de Campina Open Boerderijdag op ons pad, een evenement waar wij als verbinder en vertaler heel veel energie van kregen!”.

De training ‘Jouw actieplan voor verbinding met je omgeving’ wordt dit najaar, net zoals de training ‘Een goed gesprek’ gegeven door René Schepers van Wakker Boer. Deelnemers brengen in kaart waarom je doet wat je doet, waar je goed in bent en wat bij je past. Je gaat aan het werk met een actieplan en een verbindende actie. Later meer over hoe je je hiervoor kunt opgeven.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.