Welkom op de website van

Boert Bewust
21 oktober 2021

Stichting Boert Bewust zoekt deelnemers om het landelijke bestuur te versterken

Boert Bewust is groeiende en volop in beweging. Dat vraagt om een frisse blik en vernieuwde energie! Ben jij op zoek naar een uitdaging en wil je met ons werken aan verbinding tussen boeren, tuinders en de samenleving? Is de portefeuille ‘PR en Communicatie’ of ‘Financiële partners, financiering en verdienmodellen’ op jouw lijf geschreven? Dan horen we graag van jou!

Het stichtingsbestuur van Boert Bewust coördineert de landelijke activiteiten van Boert Bewust en draagt zorg voor het bewaken van het gedachtegoed van en de uitrol van het concept in alle streken. Het stichtingsbestuur bestaat op dit moment uit vijf personen: Jan Overeem (secretaris), Chantal Bannink (PR & Communicatie), Kees van Dijk (penningmeester), Hugo Bens (partnerschappen) en Iris Bos (score).

Wat doet het stichtingsbestuur van Boert Bewust?

  • Coördineren van de dagelijkse gang van zaken
  • Ontwikkelingen in de streken signaleren en oppakken
  • Door ontwikkelen van het concept Boert Bewust
  • Stimuleren van de ontwikkeling van nieuwe streken
  • Netwerken met agrarische en niet-agrarische partijen en initiatieven
  • Organiseren van (financiële) partnerschappen

Wat ga jij doen?

Wij zoeken een nieuw bestuurslid met de portefeuille PR en Communicatie omdat Chantal Bannink haar stokje gaat overdragen. Daarnaast zoeken we ondersteuning bij het portefeuille ‘Financiële Partners, Financiering en verdienmodellen’. Je hebt affiniteit met de land- en tuinbouw en bent (potentieel) deelnemer[1] van Boert Bewust. Je bent minimaal 4 uur per week beschikbaar waarbij je bij pieken in het werk flexibel kunt zijn.

Voor de portefeuille PR en Communicatie zoeken we een enthousiast bestuurslid die wil helpen het verhaal van Boert Bewust te vertellen. Zowel in de huidige streken als in nieuwe streken om hen te enthousiasmeren. Je ziet het als een uitdaging om de communicatiestrategie van Boert Bewust verder door te ontwikkelen en hebt actuele kennis van zaken van sociale media en (online) communicatiemiddelen. Affiniteit met de agrarische sector is geen voorwaarde; Affiniteit met de visie en missie van Boert Bewust wel.

Voor de Portefeuille ‘Financiële Partners, Financiering en verdienmodellen’, zijn we op zoek naar een bestuurder die Hugo zal ondersteunen in zaken die raken aan partnerschappen. Gedacht kan worden aan invulling geven aan de gemaakte afspraken in de partnerovereenkomsten, ondersteuning bij het onderhouden van onze huidige partners en bijvoorbeeld het meedenken over het generen van nieuwe inkomsten.

Zo werk je samen met ons aan de toekomst van Boert Bewust!

Wat bieden wij:

  • Een vergoeding van €35,- per uur excl. btw voor jouw inzet;
  • Veel uitdaging en een gemotiveerd en gedreven team om in te werken!

Heb je belangstelling?

Stuur ons een email met informatie over jouw achtergrond en een motivatie naar info@boertbewust.nl. Reageren kan tot en met 4 november 2021. De gesprekken vinden plaats in de tweede helft van november. Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Chantal Bannink, Portefeuillehouder PR en Communicatie (06-24246252) of Hugo Bens Portefeuille ‘Financiële Partners, Financiering en verdienmodellen’ (06-10886844).

[1] Voor het stichting bestuur is statutair vastgelegd dat er ook deelnemers zitting nemen in het Stichting Bestuur. Bij de invulling van deze twee vacatures zijn wij daarom verplicht dat tenminste één van de nieuwe gegadigde Boert Bewust deelnemer is.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.