Welkom op de website van

Boert Bewust
Lisanne Oskam, voorzitter Boert Bewust
3 mei 2021

Scheidend voorzitter Lisanne Oskam werpt haar blik op Boert Bewust

Een blik werpen!

Als stuurgroep van Boert Bewust hebben wij eigenlijk standaard ons blik naar voren. We zijn elke dag aan het kijken hoe we de samenleving en de agrarische sector nog beter kunnen laten verbinden en wat onze deelnemers daarvoor nodig hebben. Dat vraagt van ons ook verbinding met allerlei partijen om ons heen. Dat levert vaak hele mooi gesprekken en stappen op. En in het geval van Boert Bewust, een heel mooi project.

Boert Bewust samenwerkingen

Eén van de partijen die bij dit project een hele grote rol heeft gespeeld, is LTO Noord. Zij hielpen ons om het streekproject Vallei Boert Bewust om te vormen naar een landelijke beweging, die nog steeds groeiend is. De projectfase is per 1 maart jl. afgesloten en wij staan als Boert Bewust vanaf dat moment op eigen benen. Dat betekent overigens niet dat de samenwerking met LTO Noord helemaal stopt. Een deel van de ondersteuning loopt nog steeds door. Daarnaast worden verkennende gesprekken opgestart om met elkaar te bekijken hoe de samenwerking tussen LTO Noord en Boert Bewust er in de toekomst uit kan komen te zien. Er zijn ook vele andere partijen die ons financieel of op een andere manier een steun in de rug hebben gegeven zoals Provincie Gelderland, Provincie Overijssel, Royal Bel Leerdammer, Agrifirm, ForFarmers en nog vele partners die de streken lokaal steunen. Maar het allerbelangrijkste zijn uiteraard de deelnemers. Zonder jullie was er geen Boert Bewust! Dank jullie allemaal voor jullie inzet en elk gesprek dat jullie voeren met jullie omgeving om dichter tot elkaar te komen!

Nieuwe Boert Bewust streken

Als stuurgroep kijken we graag naar de toekomst. Er gaat de komende maanden veel gebeuren in de noordelijke provincies van Nederland. Er staan drie streken te popelen om te starten. Maar ook in het westen en zuiden van Nederland voeren we gesprekken om aan de slag te gaan met Boert Bewust.

Persoonlijke terugblik door de voorzitter

Persoonlijk wil ik ook terugblikken. Ik mocht vanaf 2013 mee participeren in het project Boert Bewust. Eerst in het streekteam van Vallei Boert Bewust, daarna vanaf 2016 als voorzitter van Boert Bewust. Ik ben trots op dat wat we met zijn allen hebben bereikt. Negen streken, vele enthousiaste deelnemers en inspirerende gesprekken. Ik ben iedere keer weer verbaasd over de energie van de deelnemers en de activiteiten die door jullie worden georganiseerd.

Nieuwe bestuursleden

Ik word per 1 juni weer actief deelnemer in de Vallei en geeft het stokje door aan Marien Borgstein. Hij gaat deze mooie club vanaf dat moment voorzitten. En … we hebben nog meer goed nieuws, ook Iris Bos komt de stuurgroep versterken.

Het gaat jullie allemaal goed!

Hartelijke groet,
Lisanne Oskam

 

Even voorstellen, Marien Borgstein

Even voorstellen, Iris Bos

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.