Welkom op de website van

Boert Bewust
27 november 2018

Sallandse ondernemer promoot Boert Bewust op Binnenhof

De Sallandse ondernemer Peter de Graaf zag zijn bezoek aan minister-president Mark Rutte als dé kans om boeren positief voor het voetlicht te brengen. Op de dag van de Ondernemer – 16 november – bezocht De Graaf Het Binnenhof met twee cheques namens Salland in zijn hand.

Peter de Graaf was vijf jaar geleden nog in loondienst als graficus, inmiddels leidt hij het succesvolle recreatiebedrijf De Maathoeve in Heeten. Het boerenleven is bijna in alle activiteiten verweven. “Dat is de kracht van ons en Salland.”

Platteland beleven
De ondernemer nodigde Mark Rutte dan ook van harte uit mee te doen aan de Salland Boert en Eet Bewust Expeditie. De Graaf bedacht deze activiteit zo’n twee jaar geleden om mensen kennis te laten maken met de agrarische wereld. In nauwe samenwerking met boerderijen uit de omgeving ontwikkelde hij het plan verder tot een succesvolle activiteit. “Veel mensen die voor het eerst in Salland komen genieten van de rust, schoonheid en gemoedelijkheid van het platteland. Door de expeditie ontdekken bezoekers dat de agrarische sector er ook één van vernieuwing en hard werken is. Dat wil ik Mark Rutte laten zien.”

Tijdens de Salland Boert en Eet Bewust Expeditie fietsen of rijden deelnemers langs een aantal boerderijen zoals een pluimveebedrijf of geitenhouderij om zelf te beleven hoe er wordt gewerkt en geleefd.

Handen uit de mouwen
Mark Rutte heeft zich nog niet opgegeven, maar De Graaf ziet hem en de andere ministers al rondlopen in de stal. De zakelijke markt weet de activiteit van De Maathoeve immers ook te vinden. “Handen uit de mouwen, samenwerken, het is echt teambuilding waar je dan mee bezig bent. En daarna lekker eten met producten die je zelf verzameld hebt.”

Naast de expeditie-cheque kreeg Mark Rutte nog een aanbod van De Graaf. Hij vertelde dat Salland Boert en Eet Bewust graag de traditionele Binnenhof Barbecue wil verzorgen. “Dat wilde ik natuurlijk genoemd hebben namens alle Sallandse boeren. Wie kan lekkerder eten regelen dan wij? Alleen door te zeggen wat je doet, kun je je profileren.”

De Graaf is deelnemer aan Salland Boert en Eet Bewust en was door MKB-Nederland uitgenodigd langs te gaan bij Mark Rutte. Hij ontving hier ook een speldje voor zijn inzet als ondernemer.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.