Welkom op de website van

Boert Bewust
27 november 2018

Royal Bel Leerdammer biedt duurzaamheidspunten aan deelnemers Boert Bewust

Royal Bel Leerdammer is vanaf het begin één van de partners van Boert Bewust. Waarom investeert de zuivelonderneming in ons initiatief? Wij vroegen het aan Roelof Wijma, Programmaleider Duurzame Melkveehouderij. “Verbinding met de maatschappij is een van de uitdagingen voor de komende tijd om draagvlak te houden voor de sector.”

Wijma merkt dat veel boeren op zoek zijn naar erkenning vanuit de samenleving. “Daarom is het belangrijk om te laten zien en te vertellen wat je doet. Vroeger kende iedereen wel een boer, nu verdwijnt het verhaal steeds verder naar de achtergrond. Ik vind het heel positief dat boeren zich inzetten om het echte verhaal van de melkveehouderij te vertellen en te laten zien.”

Duurzaam Leerdammer
Royal Bel Leerdammer wil graag dat melkveehouders die aan hen melk leveren in contact staan met de samenleving. “Ik vind het een goede zaak dat boeren zelf de regie pakken hierin. Als Royal Bel Leerdammer nemen wij ook onze verantwoordelijkheid en ondersteunen we onze leveranciers middels het duurzaamheidsprogramma. Maar de boer is uiteindelijk de belangrijkste schakel.” Om melkveehouders te ondersteunen en te belonen voor hun extra werk en tijd die ze daarin stoppen, is Royal Bel Leerdammer een samenwerking aangegaan met Boert Bewust.

“Veehouders die deelnemen aan Boert Bewust krijgen hier punten voor binnen Duurzaam Leerdammer. Op basis van het totaal aantal behaalde waarderingspunten krijgt een melkveehouder een duurzaamheidstoeslag uitbetaald. Zo werken wij samen met melkveehouders die zijn aangesloten bij Boert Bewust aan transparantie in de keten en het vertellen van het echte verhaal van onze sector”, vertelt Wijma over het partnerschap. “Ook kijken we naar de mogelijkheden voor veehouders die ondernemen in een gebied waar nog geen Boert Bewust-streek is opgezet en hoe zij kunnen meedoen en hiervan profiteren.”

Compliment aan alle deelnemers
Wijma maakt graag een compliment aan alle deelnemers van Boert Bewust. “Ik vind het geweldig dat er ondernemers in de sector zijn die zich inzetten voor verbinding met de maatschappij. Jullie steken hier extra tijd en werk in het imago van de sector en daar profiteert iedereen van mee. Dat is voor ons ook een reden om Boert Bewust te ondersteunen. Wat jullie doen straalt namelijk af op alle ondernemers. Ga vooral zo door!”

 

 

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.