Welkom op de website van

Boert Bewust
8 april 2019

Reuring in de streken

Reuring in de streken

In de Boert Bewust streken is  genoeg te beleven! Ook in het eerste kwartaal van 2019 waren onze boeren actief met het promoten van hun streek. Volgt u ze al via Facebook op de website? Zo blijft u op de hoogte van de leukste (aankomende) activiteiten). Nu eerst een terugblik naar de eerste maanden van het jaar.

Make a date met Valentijn

Op Valentijnsdag werden er volop ‘romantische’ afspraken gepland door onze boeren. Met de Valentijnsactie Make a date werden mensen van buiten de agrarische sector uitgenodigd voor een date op de boerderij. En dat leverde interessante en mooie gesprekken op! Zo ging dierenactivist Erwin van Animal Rights in op de uitnodiging van Hugo Bens van Land van Cuijk Boert Bewust. Pluimveehoudster en Salland Boert Bewust deelneemster Jolanda Kieftenbeld kreeg Stentor-columnist Özcan Akyol op bezoek in haar stal met 40.000 kippen en ook in de Gelderse Vallei werden er afspraakjes gemaakt. Melkveehouder Wilco van Ginkel ging op date met de (waarnemend) burgemeester van Scherpenzeel, Harry de Vries. De gasten konden het kijkje in de stal erg waarderen, leuk om op deze manier in gesprek te gaan over het boerenleven!

 

Vechtdal: eerste bord in Dalfsen en smoothies

12 januari was het feest op het melkveebedrijf van Ronald en Karla Noordman in Dalfsen! De deelname van het eerste Boert Bewust bedrijf van Dalfsen werd officieel: oud-wethouder en huidige Tweede Kamerlid Maurits von Martels onthulde het Vechtdal Boert Bewust. Bezoekers proefden tijdens de feestelijke dag overheerlijke smoothies van Vechtdal Boert Bewust : dit drankje van verse melk van de koeien van de familie Noordman en vers fruit van Ernie van der Kolk werd in de nieuwe foodtruck gemaakt. Dat belooft nog wat voor de zomer!

Rijk van Nijmegen en Land van Maas en Waal: geboortegolf en carnavalsprins

 

Een geboortegolf bij Boert Bewust schapenhouder Ton Bouman uit Wamel. In deze periode worden er ongeveer 1200 lammetjes geboren bij de schapenhouder en dat betekent  slapeloze nachten voor Bouman. Jochem van Gelder kwam een kijkje nemen op de boerderij, want er werd  een vierling geboren! Leve de lente! 

Rijk van Nijmegen en Land van Maas en Waal Boert Bewust is ook weer een nieuwe deelnemer rijker. Op een wel hele speciale manier werd het Boert Bewust bord bij het landbouwbedrijf van Marieke van Beers en Koen Uijen in Niftrik onthuld: de Carnavalsprins van Wijchen kwam langs en maakte er een echt feestje van!

Gelderse Vallei: Paasvee-tentoonstelling

Op de traditionele Paasvee-tentoonstelling in Rhenen eind maart konden de Boert Bewust boeren van Gelderse Vallei natuurlijk niet ontbreken. Ze waren aanwezig met een indrukwekkende zelfgebouwde kar met daarop een veestapel en het Boert bewust-bord. Dat trok natuurlijk de aandacht en leverde leuke gesprekken op met de bezoekers aan de tentoonstelling.

Boert Gerti is terug! In zijn nieuwste vlogs deelt hij de laatste nieuwtjes over zijn ‘koeien, kippen en ditjes datjes’. Je vindt zijn vlogs via de Facebookpagina Vallei Boert Bewust.

Salland: buitenlesdag

Op dinsdag 2 april was het Buitenlesdag, kinderen kregen die dag buiten les! Voor de Sallandse educatieboeren was het een mooie gelegenheid om kinderen uit te nodig op hun boerenbedrijf. Salland Boert en Eet Bewust is mede aanjager van BoerderijEducatie Salland: ruim de helft van de 26 educatieboeren in Salland zijn aangesloten bij SBeEB. De Buitenlesdag was zeer geslaagd en binnenkort worden nog veel meer schoolklassen bij de Sallandse boeren en boerinnen verwacht!

Kromme Rijn: schoolkinderen op bezoek

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Landwinkel de Hooierij in de Bilt is één van de deelnemers aan Boerderij in de kijker en ontvangt basisschoolleerlingen op het bedrijf. Kinderen ontdekken op een leuke en leerzame manier waar hun eten vandaan komt. Op donderdag 30 mei a.s. kan iedereen nog veel meer dingen zien op de boerderijen. Dan vindt namelijk de Open Boerderijendag plaats in de Kromme Rijn. Houd de website van Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust in de gaten.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.