Welkom op de website van

Boert Bewust
4 oktober 2019

Nieuws uit de streken

Nieuws uit de streken

De Boert Bewust-streken staan nooit stil, ook dit najaar plannen boeren en tuinders weer verschillende activiteiten om de consument iets te vertellen over de herkomst van voedsel. Twee bijzondere initiatieven lichten we er deze keer uit. En: een Sallandse winnaar na de selfiewedstrijd tijdens De Boeren Beleving.

Winnaar Ervaar het selfie 

Het thema van het landelijke event De Boeren Beleving in het laatste weekend van juni was ‘Ervaar ’t selfie’.  Iedereen die tijdens een bezoek aan de boerderij een selfie nam, maakte kans op een mooie prijs. Silvia ging tijdens De Boeren Beleving samen met Koen langs bij  Melkveebedrijf Hekkert in Heino, in de streek Salland Boert en Eet Bewust. Silvia: ‘Daar kwamen we een leuke spontane boerin tegen, samen met 150 koeien die nieuwsgierig naar ons keken. Ook mochten we bij de kalfjes kijken en beantwoorde ze al onze vragen.’ Een leuke selfie werd ook nog genomen en die foto werd onlangs door boerin Tinca beloond met een grote, ronde kaas van onze landelijke partner Leerdammer.

Land van Cuijk Boert Bewust sluit zich op zondag 13 oktober aan bij het jaarlijkse Pluk & Oogstfeest op kasteel Tongelaar. Op de weides rondom het kasteel laten de Boert Bewust-boeren zien hoe voedsel geteeld en verwerkt wordt. Zo kunnen kinderen (en ouders) bij ‘van graan tot pannenkoek’ zelf meel malen, eitjes bij de kippen en melk van de koe halen om uiteindelijk zelf een pannenkoek te bakken. In gesprek met de boer kan bij de Oogsttafel waar de boeren laten zien wat er groeit op hun akkers. Dat de agrarische sector meegaat met haar tijd toont de melkrobot en het mobiele kippenhuis dat gepresenteerd wordt tijdens het Pluk & Oogstfeest. Meer informatie staat hier.

Techniek in de agrarische sector
Salland Boert en Eet Bewust
zoekt verbinding met de techniek. Jeroen en Nieske van varkensbedrijf Neimeijer in Heino sluiten zich aan bij de Techniekdagen die op vrijdag 11 en zondag 13 oktober worden gehouden voor de Sallandse jeugd. Techniek en technologie zijn niet meer te weg te denken uit de agrarische sector. De jongeren krijgen een rondleiding over de moderne varkenshouderij en maken zo kennis met de technische hoogstandjes van het bedrijf, denk aan het automatische voersysteem.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.