Welkom op de website van

Boert Bewust
8 november 2021

Nieuws uit de Boert Bewust streken – terugblik zomer

Rijk van Nijmegen en Maas en Waal Boert Bewust

De afgelopen maanden hebben we in onze streek niet stil gezeten. Bij de Nieuwe Schatkuil in Overasselt en Melkveebedrijf Verploegen zijn in juni de Boert Bewust borden onthuld. Hierover stond ook een mooi stuk in het regionale nieuwsblad. Ook zijn we momenteel in gesprek met meerdere nieuwe deelnemers die de komende maanden zullen gaan aanhaken.

Tijdens de actie ‘Boeren en Tuinders pakken uit’ konden burgers diverse activiteiten bezoeken in de omgeving. Zo was er een boerenbootcamp, koe schilderen, biggetjes knuffelen, paardencoaching, rondleiding van de boer, dineren op de boerderij en waren er 4 verschillende fietstochten. Ook was er in de maand augustus iedere donderdagavond een boerenmarkt met allemaal lokale boeren en telers. Een succesvolle formule en druk bezocht.

Bekijk hier de website van Rijk van Nijmegen en Maas en Waal Boert Bewust.

Vechtdal Boert Bewust

Gedurende de zomerperiode hebben we weer nieuwe partners aan ons weten te binden. Dit betreft; Roots, dat werkt!, Feijen Diervoeders en  Diergeneeskundig Centrum Dalfsen. Hiermee zijn we erg blij.

Ondertussen waren onze deelnemers druk met het voorbereiden van de actie ‘Boeren en Tuinders pakken uit deze zomer”. Er zijn verschillende activiteiten georganiseerd. Mensen konden een rondleiding op een bedrijf krijgen met  of zonder een picknick, er was een rondje kavelpad. Ook politici hebben we uitgenodigd, zodat ook zij de boer op konden gaan voor een goed gesprek.  Tenslotte wil je graag met elkaar in gesprek dan dat er over elkaar gesproken wordt.

Tot slot willen we onze bekendheid vergroten om zo nieuwe deelnemers en partners aan ons te binden. Elke week is er dus een berichtje te vinden op onze facebookpagina. Zo waren we met onze foodtruck te vinden op het ondernemersevent dat vanuit gemeente Hardenberg georganiseerd werd. We deelden heerlijke Vechtdalsmoothies uit. Mensen konden op deze wijze genieten van de producten die het Vechtdal allemaal te bieden heeft en ondertussen konden we volop netwerken met potentiële partners.

Bekijk hier de website van Vechtdal Boert Bewust.

Salland Boert en Eet Bewust

Salland Boert en Eet Bewust blikt terug op een bruisend zomer. Voor jong en oud was er afgelopen zomer van alles te doen, te zien en te beleven. Creatieve workshops werden gecombineerd met interessante rondleidingen over de boerenbedrijven. Ook zijn er speciale agro-fietstochten uitgezet die menig toerist lang bracht bij verrassende agrobedrijven in onze streek.

Nieuw in Salland is de ‘Tour de Sallandse Boer‘ in Olst-Wijhe. Tijdens de ‘Tour de Sallandse Boer’ combineer je een bezoek aan de lokale horeca met een verrassend bezoek aan de boer. Leer hoe het reilt en zeilt op de boerderij en geniet van een lekkere lunch of diner.

Bekijk hier de website van Salland Boert en Eet Bewust.

Land van Cuijk Boert Bewust

Land van Cuijk Boert Bewust organiseerde een geslaagd eerste partnerevent. Voor het event was de aardappelloods van Familie Alders in Overloon omgebouwd tot ontmoetingshal. De partners van Land van Cuijk Boert Bewust zijn bedrijven die de noodzaak van een betere verbinding tussen boeren en de samenleving belangrijk vinden en hieraan willen bijdragen. Onder het genot van een lokale lunch gaf voorzitter Hugo Bens een toelichting op de activiteiten van het streekinitiatief dat in 2019 is gestart in het Land van Cuijk.

Vanaf 1 januari 2022 vormen alle 33 kernen van het Land van Cuijk één gemeente. De Smaakwagen van chefkok Martien Bos kwam afgelopen maanden langs alle kernen om elkaar te ontmoeten, verhalen uit te horen, lijntjes uit te zetten en te genieten van al het moois wat het Land van Cuijk te bieden heeft. Samen met lokale chef-koks, leerlingen van De Leijgraaf, Dropsraden, bouwteams voor de nieuwe gemeente gingen Land van Cuijk Boert Bewust boeren in gesprek met burgers onder het genot van heerlijke hapjes, gemaakt van producten uit het Land van Cuijk.

Bekijk hier de website van Land van Cuijk Boert Bewust.

Vallei Boert Bewust

Vallei Boert Bewust kijkt terug op drie geslaagde picknicks in Harskamp, Nijkerk en Scherpenzeel. De bezoekers waren enthousiast, hebben veel gezien en gehoord over de verschillende sectoren. Naast fysieke activiteiten is er online ook voldoende te lezen,  zo heeft Jaco Geurts een mooi column geschreven, is partner Alpuro Breeding voorgesteld  en is nieuwe partner Lely Center Bunschoten geïntroduceerd.

Bekijk hier de website van Vallei Boert Bewust.

IJsseldelta Boert Bewust

Naar aanleiding van de zomeractiviteiten in de IJsseldelta streek, is er een mooi artikel in de media gekomen. In de stentor edities van Kampen-Flevoland, Zwolle en Vechtdal was een artikel te lezen over de uitdagingen en doelstellingen van Boert Bewust en de manier waarop we dit proberen te realiseren. Vanuit de IJsseldelta streek kamen deelnemers Henk en Jenny van der Horst aan het woord, daarnaast vertelde Thea Paassen het e.e.a. vanuit haar rol als coördinator. Ook kwam Karolien Hupkes, LTO Noord bestuurder in de regio Oost, aan het woord. Het gehele artikel is hier te lezen.

Bekijk hier de website van IJsseldelta Boert Bewust.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.