Welkom op de website van

Boert Bewust
19 april 2018

Nieuwe gezichten bij Boert Bewust

Mogen we jullie voorstellen aan drie nieuwe gezichten binnen Boert Bewust? Juul Smeets, Susanne Mentink en Christianne Hennipman komen ons vol frisse energie versterken om samen te werken aan een succesvol Boert Bewust.  Maak kennis met deze nieuwe gezichten.

Juul Smeets neemt de werkzaamheden over van Heidi Uenk die eerder deze maand afscheid nam van Boert Bewust en van Projecten LTO Noord. Als projectleider bij Projecten LTO Noord ondersteunt Juul (nieuwe) streken van Boert Bewust in hun (door)ontwikkeling. Met deelnemersvragen kan je in het vervolg bij haar terecht. Juul stelt zich graag zelf aan jullie voor.

Juul Smeets, uitvoerend projectleider

Juul Smeets

“Ik ben geboren in Roermond, heb gestudeerd in Dronten en Wageningen en ben op dit moment samen met mijn vriend woonachtig op een melkveebedrijf in Laren (Achterhoek). Als jonge stadse meid vertrok ik naar Dronten. Al snel werd mijn interesse voor de agrarische sector aangewakkerd. Via vrienden met bedrijven in diverse sectoren en door het werken als agrarisch uitzendkracht leerde ik de sector kennen. Hoe meer ik te weten kwam, hoe meer ik me realiseerde hoe ver de belevingswereld van mijn ‘thuisfront’ afstaat van de agrarische wereld (en andersom).

Ik studeerde af met mijn scriptie getiteld: “Wie de boer niet kent, die snapt hem niet!” Ik geloof in de draagkracht van een goed gesprek en de olievlekwerking die het oplevert. Boert Bewust past bij die gedachte, waarbij het uitwisselen van verhalen die herhaald en doorverteld worden via het netwerk in de directe omgeving van de agrariër de kern van de formule is.

Boert Bewust is een project waar ik ontzettend blij van word! Ik hoop jullie allemaal in de nabije toekomst te mogen ontmoeten. Ik heb in ieder geval heel veel zin om samen aan de slag te gaan!”

Certificeerders

Christianne Hennipman

Susanne Mentink en Christianne Hennipman zullen jullie vast in de (nabije) toekomst gaan tegenkomen op het erf, want zij zijn de twee nieuwe certificeerders van Boert Bewust. Ze zullen heel wat bezoeken afleggen en ongetwijfeld inspirerende gesprekken voeren. Door de certificering kan je als deelnemer aan de samenleving laten zien welke keuzes je als ondernemer maakt en wat je verhaal daarachter is. Een ideaal uitgangspunt om met burgers over in gesprek te gaan. Vanaf half april gaan Susanne en Christianne aan de slag met hun werkzaamheden.

Susanne Mentink

Christianne runt met haar gezin een biologisch melkveebedrijf te Westbroek waarbij zij actief is met boerderij-educatie. Daarnaast zet ze zich in voor initiatieven om boeren en burgers met elkaar in contact te brengen. Susanne is woonachtig in Loenen gld. Voor haar huidige werk als (team)coach in het bedrijfsleven heeft zij een agrarische achtergrond o.a. als docent bij de praktijkschool en Groenhorst College. “We hebben allebei zin om aan de slag te gaan en zien u graag bij het (her-)certificeren van uw bedrijf om nader kennis te maken!”

 

 

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.