Welkom op de website van

Boert Bewust
Boert_Bewust_Bestuurslid_Iris_Bos
3 mei 2021

Nieuw bestuurslid Iris Bos: ‘Met Boert Bewust bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken’

Even voorstellen,

Mijn naam is Iris Bos, 29 jaar, geboren in Gorinchem en sinds september 2019 woonachtig in het mooie Twente. Ik kom zelf niet van het boerenbedrijf, maar al als jong meisje stond één ding vast ik ging in ieder geval met dieren werken. Over de jaren is de focus iets verschoven en heb ik een sterke intrinsieke motivatie ontwikkelt om bij te willen dragen aan maatschappelijke vraagstukken.

Op basis van bovenstaande motivatie werd ik direct getriggerd door de vacature voor het stichtingsbestuur van Boert Bewust. Dit ook omdat ik al eens betrokken ben geweest bij Boert Bewust, destijds bij Vallei Boert Bewust, waar ik me als stagiaire heb beziggehouden met alle facetten die destijds behoorden bij het opstartende project.

Na gewerkt te hebben bij de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) als beleidsmedewerker, en binnen de Start-up NoFoodWasted ben ik sinds december 2017 aan de slag bij Royal GD. Ik werk binnen GD voor de Diergezondheidsmonitoring. Binnen het werken bij GD komt opnieuw het maatschappelijke component terug. Zo kan ik vol trots zeggen dat ik elke dag vol passie mijn bijdrage lever bij het vinger aan de pols houden van de diergezondheid in binnen en buitenland.

In het bestuur ga ik de rol van Portefeuillehouder Score voor mijn rekening nemen. Ik heb heel veel zin om voor Boert Bewust aan de slag te gaan, en vind het prachtig te zien hoe jullie dag in dag uit hardwerken om bij te dragen aan de productie van ons dagelijks voedsel. Dit lijkt zo vanzelfsprekend, maar door jullie deelname aan Boert Bewust laten jullie zien wat hier allemaal bij komt kijken, en zeg nu zelf, dat is echt niet niks.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.