Welkom op de website van

Boert Bewust
8 mei 2024

Loop mee op 11 mei en steun de BIG Challange

Hey daar, fantastische lezer! Vandaag gaan we het hebben over een onderwerp dat zwaar kan zijn, maar tegelijkertijd vol hoop en inspiratie zit. Kanker is een ziekte die 1 op de 3 mensen treft, en daarmee ook een enorme impact heeft op familie, vrienden en collega’s. Het is een realiteit die ervoor zorgt dat niemand van ons onberoerd blijft. Maar te midden van het verdriet, is er een krachtige beweging van mensen die terugvechten. En wist je dat een significant deel van deze strijders uit de agrarische sector komt? Jawel, onze boeren en tuinders staan aan de frontlinie in deze strijd. Laten we dieper duiken in hun verhaal.

Bij dit grootse evenement doen jaarlijks 5000 Nederlanders mee! Binnen de agri & food business stappen zo’n 200 fietsers en (hard)lopers elk jaar onder de vlag van BIG Challenge op hun fiets of trekken hun hardloopschoenen aan om de Alpe d’Huez te beklimmen tijdens het evenement Alpe d’HuZes. Maar waarom? Om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar een goed, gelukkig en gezond leven met kanker. Deze toegewijde groep bestaat uit varkenshouders, melkveehouders, en zoveel meer, allemaal met één gemeenschappelijk doel: de strijd aanbinden tegen de ellende die kanker veroorzaakt.

De BIG Challange organiseert het hele jaar rond allerlei acties om geld in te zamelen, en bij deze willen we één van die acties in het bijzonder onder de aandacht brengen: Boerderij Weelderen Wandeltocht door het prachtige buitengebied van Putten. Deze tocht, die onder andere langs plekken leidt die normaal gesproken niet toegankelijk zijn, biedt een unieke kans om samen te komen, de schoonheid van de natuur te ervaren, en tegelijkertijd bij te dragen aan een geweldige zaak. Het is een perfect voorbeeld van hoe divers de inzameling van fondsen kan zijn, en hoe iedereen, op zijn of haar manier, kan bijdragen aan het gevecht tegen kanker. Naast de wandeltocht zelf (10 of 17 km) is er ook aan de kleinste avonturiers gedacht. Er is een Kids Boerderij Experience met boerenspelletjes (ook in de koeienstal). Er wordt geschminkt, er is een stormbaan en er kan gekleurd en geknutseld worden terwijl de ouders kunnen genieten van alles eromheen. En natuurlijk is er ook genoeg te eten en drinken. Kortom: een fantastische manier om met elkaar de meivakantie af te sluiten én ook nog eens een ontzettend goed doel te steunen. Wat wil je nog meer?! Kijk snel op onze website of socials voor meer informatie en om je op te geven:

https://www.valleiboertbewust.nl/activiteit/boerderij-weelderen-wandeltocht-2024/

Laten We Samen Strijden

Ter afsluiting, kanker is een ziekte die ons allemaal raakt, direct of indirect. Maar zoals BIG Challenge laat zien, is het ook een ziekte waartegen we samen kunnen en zullen vechten. De agrarische sector, met zijn diepgewortelde waarden van hard werken, gemeenschap, en zorg voor het leven, speelt een cruciale rol in deze strijd. Laten we ons inspireren door hun voorbeeld en samenwerken om een verschil te maken. Want zoals het gezegde luidt: samen staan we sterk.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.