Welkom op de website van

Boert Bewust
8 april 2019

Land van Cuijk Boert Bewust officieel van start!

Zesde Boert Bewust streek officieel van start

Begeleid door de heerlijke lentezon onthulde de 90-jarige Jan Baltussen afgelopen zaterdag 6 april het bedrijfsbord van Land van Cuijk Boert Bewust op het melkveebedrijf van Willy en Petra Baltussen in Landhorst. Daarmee ging Land van Cuijk officieel van start!  

Land van Cuik is de zesde streek die zich aansluit bij de stichting Boert Bewust. Dat feit werd feestelijk gevierd op het melkveebedrijf van de familie Baltussen. Na de onthulling van het bedrijfsbord, gingen namelijk de staldeuren open: de koeien sprongen en dansten in de wei. Een mooi gezicht voor de tientallen bezoekers. Vervolgens was het mogelijk om te spelen in het hooi en met de maiskorrels (voor de kleinsten), rond te kijken op het melkveebedrijf en in gesprek te gaan met de ondernemer of een ritje te maken op de boerenkar de wei in.

Bedrijven aangesloten bij Boert Bewust maken het voor burgers mogelijk om laagdrempelig verschillende type boerenbedrijven te bezoeken en in gesprek te gaan met ondernemers. Voorzitter van Land van Cuijk Boert Bewust is Hugo Bens, pluimveehouder in Haps: “Met Boert Bewust willen we meer begrip voor elkaar, vertellen wat we doen en horen wat de mensen daarvan vinden. Zo leren we van elkaar en gaan we elkaar beter begrijpen. We willen samenwerken aan de landbouw van de toekomst.”

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.