Welkom op de website van

Boert Bewust
2 april 2019

Land van Cuijk Boert Bewust gaat van start op zaterdag 6 april

Land van Cuijk Boert Bewust gaat van start op zaterdag 6 april

Zaterdag 6 april onthult Land van Cuijk Boert Bewust het eerste bedrijfsbord bij melkveebedrijf ‘De Velderhoeve’ van familie Baltussen in Landhorst. Boert Bewust is een nieuw initiatief in het Land van Cuijk om meer verbinding tussen boeren en de maatschappij te creëren.

Meer betrokkenheid tussen boeren, tuinders en de samenleving om over en weer kennis te delen over de herkomst van ons voedsel. Dat is het doel van het landelijke initiatief Boert Bewust. Land van Cuijk is de zesde streek die aangesloten is bij de landelijke stichting. De aangesloten Boert Bewust boeren maken het voor burgers mogelijk om laagdrempelig verschillende type bedrijven te bezoeken en in gesprek te gaan met ondernemers. Daarnaast organiseert Boert Bewust activiteiten om in gesprek te komen en te blijven met de mensen in de regio. Boert Bewust fungeert daarbij als label wat staat voor openheid en transparantie. Alle deelnemende bedrijven zijn te herkennen aan een ‘Land van Cuijk Boert Bewust bedrijfsbord’.

Voorzitter van het project in Land van Cuijk is Hugo Bens, pluimveehouder in Haps. “Met dit nieuwe initiatief willen we meer begrip voor elkaar, vertellen wat we doen en horen wat de mensen daarvan vinden. Zo leren we van elkaar en gaan we elkaar beter begrijpen. We willen samenwerken aan de landbouw van de toekomst.”

Koeien naar buiten

Na de eerste officiële bordonthulling in het Land van Cuijk op zaterdag 6 april 13:30 uur opent boer Willy de staldeuren en mogen de koeien voor de eerste keer dit jaar naar buiten. De eerste weidegang is elk jaar weer een feestje met dansende koeien. Bezoekers zijn van harte welkom op het melkveebedrijf aan de Hanenkampseweg 2 in Landhorst van 13:30 tot 18:00 uur. Er zijn leuke activiteiten voor de kinderen. Huisdieren zijn niet toegestaan. Kom kijken en beleven!

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.