Welkom op de website van

Boert Bewust
De Heus, gouden partner Boert Bewust
9 juni 2023

In gesprek met: Tamara van Zuilen van De Heus Voeders

Wist u dat De Heus één van de gewaardeerde Landelijke Partner van Boert Bewust is. De Heus is gouden partner van het eerste uur en hier staan we dan ook graag bij stil door middel van een interview met ons vertrouwd contact Tamara van Zuilen, Marketing adviseur Rundvee bij De Heus.

Samenwerking

Op de vraag hoe de samenwerking tussen De Heus en Boert Bewust destijds tot stand is gekomen, moet Tamara even graven in De Heus haar archieven. Maar de ‘waarom’ is eigenlijk niet veranderd, aldus Tamara. “Zo is De Heus gecharmeerd van hoe Boert Bewust als stichting de boeren enthousiast maakt om hun verhaal te vertellen. Dit past heel erg bij hoe De Heus naar de sector kijkt. Heel veel mensen staan ‘letterlijk’ ver weg van de plek waar hun voedsel geproduceerd wordt. Zo is de transparantie van de Boert Bewust boeren, mede door het  openen van hun deuren heel waardevol, op een praktische, laagdrempelige manier aan de maatschappij laten zien waar komt nu eigenlijk jou met zorg geproduceerd voedsel vandaan.”

Daarnaast heeft Boert Bewust de ambitie landelijk uit te rollen, dit juichen wij als De Heus enorm toe, maar daarbij vinden we de regionale inzet, wat veelal gebeurt in de streken, ook enorm belangrijk.

Voor de volgende generatie

Op de vraag hoe De Heus zelf inzet pleegt op thema’s waar onze deelnemers op worden gescoord en dagelijks mee bezig zijn zoals Duurzaamheid, Klimaat, Maatschappij etc., wijst Tamara ons op het duurzaamheidsbeleid van De Heus. “Duurzaamheid is niet altijd helemaal te vangen”, aldus Tamara, maar in het geval van De Heus ligt er een sterke focus op het zorgen voor de volgende generatie!


“Wereldwijd zorg dragen voor een duurzame beschikbaarheid en toegankelijkheid van veilig en gezond voedsel. Met oog voor klimaat, milieu en dierenwelzijn.”  Geïnteresseerd in meer info over het duurzaamheidsbeleid van De Heus, zie: Duurzaamheidsbeleid (de-heus.nl)


Boerderij Bezoekbox

Voor het thema Maatschappij heeft De Heus Voeders de Boerderij Bezoekbox ontwikkeld. De Bezoekbox geeft de boer ondersteuning om ieder boerderijbezoek van kinderen tot een nog groter succes te maken. De box bevat naast het informatiemateriaal in de vorm van educatieve werkbladen ook wat lekkers te eten en te drinken voor een groep van 30 kinderen. Alles om een leerzame en leuke dag te beleven op de boerderij.De box is gratis aan te vragen en hier maken de Boert Bewust deelnemers dan ook geregeld gebruik van. Vraag de box aan via De Heus Kiddz

Hier vind je ook meer info over bijvoorbeeld materiaal voor het verzorgen van een spreekbeurt.

Toekomst

De Heus blijft graag één van de Landelijke partners van Boert Bewust, nu en in de toekomst. We versterken elkaar, samen ondersteunen we de boer en informeren we de burger. Deze persoonlijke, regionale, transparante wijze van verbinden past bij ons en het is belangrijk samen het hogere doel na te streven ‘Het dichten van het gat tussen boer en burger’. Ter afsluiting moedigt Tamara aan vol in te zetten op een Landelijke dekking, heel Nederland Boert Bewust, dat zou de spreekwoordelijke kers op de taart zijn.

 

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.