Welkom op de website van

Boert Bewust
8 februari 2018

Gastronomische fietstocht in de Gelderse Vallei

In de Gelderse Vallei zijn deelnemers druk bezig om een nieuwe activiteit op te zetten in het voorjaar. Coördinator Marieke Everhardus: “We gaan onze mooie streek zichtbaar maken door middel van een gastronomische fietstocht.” Genieten van de natuur, lekkernijen en boerenverhalen, dat is de insteek.

De tocht vind plaats in drie gebieden van de Vallei op 1, 2 en 3 mei. Op deze dagen kunnen bezoekers voor een klein bedrag langs drie boerderijen fietsen en bij iedere stop genieten van een andere lekkernij én het verhaal van de boer persoonlijk horen.” Het doel van dit evenement is om een andere doelgroep kennis te laten maken met de boerderij en het verhaal daar omheen. Zo zetten we Vallei Boert Bewust tegelijkertijd verder op de kaart.”

Marieke: “In de meivakantie zijn er veel gezinnen in onze streek om vakantie te vieren, hoe tof is het om hen om te boerderij te ontvangen en in de watten te leggen én om zo het gesprek aan te gaan. We zijn inmiddels druk met de organisatie van dit evenement en hopen hier binnenkort meer over te kunnen vermelden.”

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.