Welkom op de website van

Boert Bewust
8 november 2021

Nieuwe scoorders

Sinds kort heeft Boert Bewust twee nieuwe scoorders in dienst. Ze stellen zich graag aan je voor!

Roxan Haarman

Ik ben Roxan Haarman (links op de foto), ik ben 23 jaar en ik kom uit Heeten. Samen met mijn ouders en broertje runnen we een melkveebedrijf in het mooie Salland. Ook werkt mijn zus regelmatig mee op het bedrijf. Een echt familiebedrijf dus 😉 Ik heb agrarisch ondernemerschap gestudeerd in Dronten, en wil in de toekomst graag zelf boeren samen met mijn vriend. Thuis zijn wij aangesloten bij Salland Boert en Eet Bewust. Naar de toekomst toe denk ik dat het steeds belangrijker wordt om de verbinding te blijven zoeken met je omgeving en de maatschappij. Ik ben hartstikke trots op ons bedrijf en hoe goed onze dieren het voor elkaar hebben, en dat mag best gezien worden!
Naast mijn werk op ons melkveebedrijf ga ik aan de slag als scoorder bij Boert Bewust. Het lijkt mij super om andere boeren te spreken die graag hun steentje willen bijdragen aan de verbinding. Ook krijg ik zo de kans om bij andere sectoren een kijkje in de keuken te nemen, altijd interessant en leerzaam.
Tijdens mijn werk als scoorder hoop ik te horen op welke wijze de deelnemers de verbinding willen gaan zoeken met hun omgeving. Want hoe mooi is het om je passie voor het boerenleven te delen met belangstellenden. Ik kijk ernaar uit om de deelnemers te ontmoeten en deze verhalen te horen.

Willemien Kragt

Mijn naam is Willemien Kragt, ik woon in Arnhem en ga vanaf 1 november aan de slag als scoorder bij Boert Bewust. Een stadse meid die op het platteland gaat werken, hoe dan? Een aantal jaar geleden wilde ik, net zoals veel pubers, weg uit de middle of no ware en ben ik in Arnhem gaan wonen, sporten en studeren.

Maar ik ben niet altijd een stadse meid geweest. Ik ben opgegroeid in een warm boerennest in De Steeg. Mijn ouders hebben een melkveebedrijf en samen met mijn broers en zussen heb ik daar een ontzettend mooie jeugd gehad. Ik klink nu net een oude vrouw maar ik ben (pas) 23 jaar en afgelopen zomer afgestudeerd. Eigenlijk ben ik dus nog maar een broekie.

Ik werk momenteel als buurtsportcoach, communicatiemedewerkster en nu dus ook als scoorder bij Boert Bewust. Het lijkt een aparte combinatie maar ik geniet ontzettend van mijn afwisselende werk.

Ik kijk het meest uit om verschillende boeren met verschillende verhalen te ontmoeten en ieder verhaal op een authentieke manier te beschrijven. Juist het feit dat iedereen een ander verhaal heeft trok mijn interesse voor de functie als scoorder. Door in gesprek te gaan met de boeren en hun te laten vertellen hoop ik dat alle burgers een eerlijk beeld krijgen van de boerensector. Ik vind het belangrijk om hier een kleine bijdrage aan te leveren.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.