Welkom op de website van

Boert Bewust
14 januari 2020

Doe mee aan de actie: #Makeadate2020

Help je ons om de #Makeadate2020-actie weer tot een groot succes te maken?

In 2018 nam Boeren van Nederland voor het eerst het initiatief om boeren te stimuleren om op Valentijnsdag (14 februari a.s.) in gesprek te gaan met iemand buiten de eigen boerenbubbel. Het was een groot succes! Daarom deden we in 2019 de actie nog eens dunnetjes over. Er waren weer mooie gesprekken met burgemeesters, landelijke en lokale politici, bekende en onbekende Nederlanders.

Boert Bewust sluit zich dit jaar, samen met enkele andere partijen, aan om hier gezamenlijk een succes van te maken. In 2020 doen we er een schepje bovenop. Met alles wat er momenteel gebeurt in de agrarische sector en de maatschappij, zetten we heel 2020 in op nóg meer dates en met blijvende impact! Om dat te bereiken biedt de organisatie van #Makeadate2020 extra ondersteuning in de vorm van trainingen en een dating-toolkit die deelnemers handvatten biedt voor een goed gesprek. Ook willen we boeren en niet-boeren die nog een date zoeken actief aan elkaar koppelen.

Hoe werkt de actie?

Nodig voor of op Valentijnsdag 2020 iemand uit die jij als boer graag wilt ontmoeten buiten je eigen boerenbubbel. Ga tijdens je date in gesprek over een thema dat boer en samenleving raakt en wat bij je past. Doe dat positief, ben nieuwsgierig en maak een echte verbinding. Het is en blijft tenslotte een Valentijns-date.

  • Kies iemand met wie je in gesprek wilt: je buurman, de slager, de natuurbeheerder, burgemeester, sportheld, directeur natuurmonumenten, tweede Kamerlid etc. Kies iemand bij wie jij indruk wil maken en/of iemand die indruk op jou kan maken!
  • Uitnodiging: stuur voor of op Valentijnsdag (14 februari) een persoonlijke uitnodiging. Dit kan per app, mail of via sociale media. Wij zorgen voor een kort filmpje die je kunt gebruiken bij de uitnodiging.
  • Wacht op reactie en maak een date.
  • Ga in gesprek: zoek een geschikte ‘keukentafel’. Tips voor een goed gesprek vind je (binnenkort) op onze website.
  • Communiceer over je date: maak een foto, zet het op facebook/Twitter/Instagram, maak een filmpje of een kort artikel. Deel dit op je eigen sociale kanalen met de juiste # ‘s, bij wederzijds goedkeuren natuurlijk.
  • Reactie naar Boeren van Nederland: stuur een korte reactie met je ervaring naar Boeren van Nederland (info@boerenvannederland.nl). Of gebruik @boerenvanNL op sociale media kanale

Zegt het voort aan je collega boeren, hoe meer boeren meedoen, hoe meer dates, hoe meer verbinding!

Een mooie Valentijnsdag gewenst met veel nieuwe ontmoetingen! Hashtag gebruik voor sociale media: #makeadate2020

Heb je vragen of wil je meer informatie dan kun je natuurlijk contact met ons opnemen via info@boerenvannederland.nl of neem contact op met: Karolien Hupkes (info@hippekoeien.nl; 06-19959388).

#Makeadate2020 is een initiatief van:

 

 

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.