Welkom op de website van

Boert Bewust
8 april 2019

Eerste aankondiging De Boeren Beleving

Datum gepubliceerd: 09-04-2019

De Boeren Beleving: Boert Bewust evenement in alle streken

Voor het eerst organiseren we een landelijk Boert Bewust evenement: De Boeren Beleving. De slogan voor deze eerste editie is Ervaar het selfie! Bezoekers kunnen in het laatste weekend van juni het boerenleven ervaren bij boeren en tuinders uit alle Boert Bewust-streken.

Tijdens De Boeren Beleving worden in alle Boert Bewust-streken picknicks met streekproducten georganiseerd, met als geheime ingrediënt het verhaal van de boer(in). Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan allerlei leuke workshops op het erf. Voor kinderen is er een speurtocht en een selfiewedstrijd waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Elke streek kiest zelf of de activiteiten op vrijdag 28, zaterdag 29 en/of zondag 30 juni plaatsvinden.

Tijd voor een goed gesprek

Boert Bewust werkt aan echte verbinding tussen boeren, tuinders en hun omgeving. Daar wordt het landelijke evenement op ingericht: er is  tijd voor een goed gesprek. Bezoekers melden zich van te voren aan en volgen in kleine groepen een workshop of sluiten zich aan bij de picknick. Zo heeft de boer of tuinder die de bezoekers ontvangt, echt tijd voor al hun vragen en is er ruimte om het gesprek aan te gaan over de herkomst van ons voedsel.

Samen sterk

Binnen Boert Bewust werken de streken samen, ondersteund door de Stichting Boert Bewust. In dit landelijke evenement komt de samenwerking optimaal naar voren. De promotie van het evenement pakken we landelijk op en ook het programma stemmen we samen af. Elke streek geeft vervolgens zijn eigen kleur aan het evenement. Op dit moment zijn alle streken zich aan het voorbereiden. Vanaf eind mei hoort u meer over het programma!

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.