Welkom op de website van

Boert Bewust
19 april 2018

Boert Bewust activiteiten in april/mei: van vioolconcert tot streekdiner op de markt

Het is voorjaar. Het seizoen om er lekker op uit te gaan! In onze Boert Bewust-streken is er van alles te beleven de komende tijd op en rond het erf, maar ook daarbuiten. Van een vioolconcert tussen de koeien en open boerderijdagen tot een streekdiner op de markt.  Mooie momenten om met elkaar in gesprek te gaan over ons prachtige sector!

De Gelderse Vallei

Genieten van het prachtige platteland gecombineerd met heerlijk eten, daar zegt toch niemand nee tegen? Op 1,2 en 3 mei stappen sportieve levensgenieters in de Vallei op de fiets voor de Smakelijke Tour. Dit is een fietstocht met tussenstops op drie boerderijen voor een gang van de drie-gangenlunch.

Muziekliefhebbers kunnen op 25 mei hun hart ophalen op het bedrijf van de nieuwste deelnemers van Vallei Boert Bewust in Leusden. Er wordt namelijk een vioolconcert in de stal gehouden. Van dit feestelijke moment wordt gebruikgemaakt om ook het bord te onthullen. Opgeven kan via info@valleiboertbewust.nl.

Kromme Rijn

Deelnemers van Kromme Rijn zetten op 10 mei, Hemelvaartsdag, hun staldeuren open tijdens de open Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust-dag. Bezoekers kunnen lekker rondwandelen tussen koeien en fruitbomen en in gesprek gaan met de boer.

Op 21 mei, 2e Pinksterdag, krijgen geïnteresseerden nog zo’n kans. Familie van der Louw neemt deel aan de landelijke Campina Open boerderijdag en heet iedereen dan van harte welkom op hun bedrijf.

Salland

De familie Holtkuile stimuleert bezoekers om in gesprek te gaan met de boer door middel van een ‘Meet a Farmer’ op 22 april, tijdens hun open dag van het varkens- en melkveebedrijf in Wijhe. Elk uur vertelt een andere boer over een ander onderwerp. Bezoekers krijgen ook letterlijk een kijkje in de stallen, is er een streekmarkt en hoeven de kinderen zich ook niet te vervelen.

Op 10 mei, Hemelvaartsdag, stappen geïnteresseerden op de fiets voor de fietstocht BATTUM smaakt naar meer. Een tocht met rustpunten op een vijftal boerderijen. Na afloop is een ‘preuvement’ op de Brink in Bathmen.  Een dag later zet De Rosahoeve haar staldeuren open tijdens de landelijke Campina Open Boerderijdag op 11 mei.  Bezoekers kunnen erbij zijn als de koeien voor het eerst dit jaar weer naar buiten gaan. Daarnaast zijn er tal van kinderactiviteiten.

Op 14 mei komt minister Arie Slob het bord van Rudie Haarman en Marjan Stegink onthullen. Groep 6 van basisschool de Rythmeen is ook uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn in het kader van boerderij educatie Salland & Nederland.

Salland Boert en Eet bewust wil niet alleen de mensen naar de boerderijen trekken, maar gaat er zelf ook op uit. Bijvoorbeeld op 26 mei naar de stad Deventer voor ‘Van Riek tot Vork’. De ultieme beleving van de herkomst van het voedsel. Schuif spontaan aan bij de lange gedekte tafel op De Brink. Twee deelnemers van Salland Boert en Eet bewust nemen je mee in hun wereld.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de activiteiten op de websites van de streken Gelderse Vallei, Kromme Rijn en Salland. Hier vind je het meest actuele ‘activiteitenaanbod’. Ook leuk om inspiratie op te doen voor je eigen streek.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.