Welkom op de website van

Boert Bewust
17 februari 2020

Agrifirm en Boert Bewust staan gezamenlijk voor het boerenverhaal

Agrifirm en Boert Bewust staan gezamenlijk voor het boerenverhaal

Hendrik Arends, directeur coöperatiezaken bij Agrifirm heeft de vergelijking tussen zijn eigen coöperatie en Boert Bewust snel gemaakt: “Boert Bewust is voor en door boeren en Agrifirm is als coöperatie ook voor en door boeren. Gezamenlijk kunnen we een brug slaan naar de maatschappij en de boerenzaak dienen.”

‘Gezamenlijk groter bereik’

Agrifirm is al een aantal jaar partner van Boert Bewust. Binnen de coöperatie hebben ledenraadsleden een belangrijke stem waar Agrifirm voor moet staan en gaan. De leden houden toezicht op de onderneming en geven richting aan het beleid. Gezamenlijk besloten de ledenraadsleden dat Agrifirm naast het leveren van goede producten en diensten ook aandacht moest besteden aan de verbinding tussen boer en maatschappij. Jolanda Kieftenbeld is naast ledenraadslid ook deelnemer aan Salland Boert en Eet Bewust: “Agrifirm heeft baat bij een goede verstandhouding met de burger, want als de boer bestaat, bestaat Agrifirm”, zegt zij.

Om hier kracht bij te zetten, lanceerde Agrifirm onder meer de campagne #trotsopdeboer. Arends: “Maar wij hebben van meet af aan gezegd dat het goed is om bij al bestaande initiatieven aan te haken. Gezamenlijk hebben we een groter bereik en kunnen wij het verschil maken over hoe de burger over de boer denkt.” De veevoedercoöperatie is sinds 2018 partner van stichting Boert Bewust en wil het initiatief blijvend ondersteunen. Hendrik Arends: “Agrifirm is trots op de boer en vindt het belangrijk dat de maatschappij weet wat de boer doet. De deelnemers aan Boert Bewust bewijzen dat boeren dat verhaal het beste zélf kunnen vertellen, door Boert Bewust financieel te ondersteunen maken wij dat mede mogelijk.”

Consument wijzer maken

Als sterke coöperatie kan Agrifirm veel betekenen voor Boert Bewust, denkt ook pluimveehoudster Kieftenbeld. “Wij krijgen geregeld burgers op ons pluimveebedrijf, het is belangrijk om deze bezoekers wat wijzer te maken over de agrarische sector door het echte verhaal te vertellen. Soms verbaas ik mij wat men denkt over het boerenleven, dat staat zo ver van de werkelijkheid af.”

“Als boeren opereren we vooral op lokaal niveau door onze deuren open te stellen voor inwoners uit de omgeving. Agrifirm heeft de middelen om ons verhaal onder de aandacht te brengen van het grote publiek. Partners zijn belangrijk, ook met de verzelfstandiging van Boert Bewust op het oog wekt een partner als Agrifirm draagvlak en vertrouwen bij de maatschappij.”

Hugo Bens, bestuurslid partnerschappen bij Boert Bewust vult aan: “Wij hebben partners nodig, niet perse sponsoren, maar echt nieuwe partners. Partners zoals Agrifirm steunen ons niet alleen financieel, maar werken met ons mee. En de kracht zit in samenwerking. Ook partner worden van Boert Bewust of de mogelijkheden bespreken? Kijk dan op onze website www.boertbewust.nl/partners

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.