Welkom op de website van

Boert Bewust
1 september 2020

Activiteiten op stapel in de streken

De boer pakt uit met kerst in Vechtdal

De boeren van Vechtdal Boert Bewust zijn al in kerstsferen: vrijdag 18 december en zaterdag 19 december willen de agrariërs een autoroute langs boerenbedrijven uitstippelen zodat consumenten hun kerstinkopen rechtstreeks bij de boer kunnen doen. Deze actie is bedacht in samenspel tussen de LTO Noord afdelingen Vechtdal en West Overijssel en Vechtdal en IJsseldelta Boert Bewust. Samen trekken zij de organisatie van de activiteit. Gerrie Kleene, voorzitter Vechtdal Boert Bewust: “Alle Vechtdaldeelnemers hebben er zin in en ik zie het al helemaal voor mij. Ik hoor dat ook andere streken activiteiten bedenken onder de naam ‘De boer pakt uit met kerst’, dus grote kans dat dit als een landelijk event uitgerold gaat worden. De boerderijen zullen opgevrolijkt zijn met feestverlichting en mogelijk dat de Vechtdalroute langs de kerstmarkt van Vilsteren loopt om helemaal in de stemming te komen.” Kleene verwacht dat naast de gebruikelijke voedselproducten zoals varkensvlees van varkensbedrijf van der Vegt, sap, wijn en jam van tuinderij Ernie van der Kolk en brood gemaakt van Vechtdalgranen van Eddie Schwieters er ook typische ‘kerstsnuisterijen’ te koop zullen zijn bij de deelnemers. Het kerstevenement zal de komende tijd verder uitgewerkt worden, dus later meer over het definitieve programma op de website. Voor meer informatie kun je je ook wenden tot Gerrie Kleene door te mailen naar ghkleene@gmail.com

Herfstvakantie bij de boer van IJsseldelta Boert Bewust

De scholen zijn weer begonnen en de zomervakantie is voorbij. De boeren van IJsseldelta Boert Bewust zijn daarom alweer druk aan de slag met het organiseren van leuke activiteiten voor de herfstvakantie. Met het thema ‘Herfstvakantie bij de boer’ organiseren zij iedere dag een leuke en kleinschalige activiteit voor ouders met kinderen. Denk aan een puzzeltocht rondom de boerderij met paardrijden, koe knuffelen, konijnen aaien etc. Ook zijn er plannen om een heuse Boeren Bootcamp te organiseren. Natuurlijk worden alle activiteiten coronaproof aangeboden. In de loop van september worden alle activiteiten op de website geplaatst en kunnen mensen zich vooraf aanmelden.

Fietsen met IJsselvallei Boert en Eet Bewust

Fietsen over en eten van het agrarisch land: dat kan zaterdag 5 en zondag 6 september tijdens de Boer Bike Bite Toer georganiseerd door IJsselvallei Boert en Eet Bewust. Op zaterdag 5 september stappen deelnemers aan de Boer Bike Bite Toer op de fiets voor een rondje langs boerenbedrijven in Heerde en eten aansluitend een boerenstreekmaaltijd bereidt met de verzamelende producten van de boerderij. Wie liever de omgeving van Twello verkent, kan beter zondag 6 september meedoen. Na het afleggen van de fietsroute worden de deelnemers verrast door originele ‘bites’ gemaakt van producten van de boerderij. Meedoen? Kijk snel op de website of er nog plek is!

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.