Welkom op de website van

Boert Bewust
20 mei 2020

Activiteiten in de streken tijdens coronatijd

Door de coronacrisis en de daaropvolgende maatregelen kunnen onze deelnemers geen burgers meer ontvangen op hun boerenbedrijf. Toch weten boeren en tuinders ook in deze tijd verbinding te zoeken met de maatschappij! Van online bordonthullingen tot coronaproof ‘pig-nicken’, we zijn trots dat we met elkaar toch activiteiten weten te organiseren!

Salland Boert en Eet Bewust levert zuivel aan AZC

Op initiatief van Salland Boert en Eet Bewust werden ruim 1400 zuivelproducten afgeleverd bij het asielzoekerscentrum in Schalkhaar. De streek gaf daarmee gehoor aan de ‘Do Good’- actie van FrieslandCampina. Nu de horeca stilligt, blijft een gedeelte van de producten van FrieslandCampina over en daarvoor werd een goede bestemming gezocht. Het AZC met zo’n 600 bewoners was blij met de yoghurt en vla van Nederlandse bodem. De producten werden gebracht met hulp van Salland Boert en Eet Bewust deelnemer Mark Grootentraast van het gelijknamige legkippenbedrijf.

Pig-nicken

Bij Salland Boert en Eet Bewust deelnemer Piggy’s Palace kun je sinds kort coronaproof ‘pig-nicken’: Met inachtneming van de regels omtrent corona is het mogelijk voor huishoudens een bezoek te brengen aan de varkens. Wie wil, krijgt daarbij een picknickmand met lekkers om te pig-nicken tussen de varkens! Lees meer.

Land van Cuijk Boert Bewust

Een digitale bordonthulling bij #LandvanCuijk Boert Bewust. Begin mei werd bij Loeffen vlees in Haps door eigenaren Frank en Carolina Loeffen zelf hun bedrijfsbord onthuld. Frank vertelt in de video ook over zijn passie voor Charolaiskoeien. Kijktip!

Online bordonthulling bij IJsselvallei Boert en Eet Bewust

De eerste borden van de relatief nieuwe streek IJsselvallei Boert en Eet Bewust zijn onthuld! Helaas gebeurde de onthullingen vanwege corona niet zoals gewoonlijk in aanwezigheid van tientallen bezoekers. Toch wist IJsselvallei Boert en Eet Bewust er nog een feestelijke draai aan te geven: zowel van de onthulling op het melkveebedrijf van Evert Jan Aalpoel in Twello als op het vleesvarkensbedrijf van de familie Brink in Wilp en het melkveebedrijf van familie Bruggert in Marle werd een video gemaakt. Mooi om te zien hoe enthousiast deze nieuwe deelnemers zijn! Ga zo (online) door! Nieuwsgierig? Bekijk de video’s op de Facebookpagina IJsselvallei Boert en Eet Bewust en check meteen de laatste nieuwtjes!

Kijkje in de melkveestal bij IJsseldelta Boert Bewust

Deelnemers Bert en Gerrie Kok laten via video’s zien hoe het er op hun melkveebedrijf in polder Mastenbroek aan toe gaat. Ze filmen de koeiendans, het melken en natuurlijk wordt er ook gekeken bij de kalfjes. Kijk snel!

Stel al je boerenvragen bij Vechtdal Boert Bewust

Goed idee van de deelnemers van Vechtdal Boert Bewust! Om verbinding te houden met hun omgeving in deze coronacrisis, nodigen ze iedereen uit om vragen te stellen. Bijvoorbeeld: weet jij waar je eten vandaan komt? Heb je vragen over de manier waarop voedsel in Nederland wordt geproduceerd of heb je daar geen beeld bij? Je vraag kan je via Facebook insturen.

Kippendans bij Vallei Boert Bewust

Laten zien wat je doet op de boerderij: de boeren en tuinders die deelnemen aan Boert Bewust doen dat normaal fysiek, maar ook via video krijgt de samenleving een indruk van het wel en wee op het boerenbedrijf. Zo maakte boer Gerti van Vallei Boert Bewust een video over het inzaaien en gezond voer van eigen land realiseren. En deelnemers familie Steenbergen, familie Bouw en familie Blom deelden beelden van de kippendans: nu de ophokplicht voor pluimvee is opgeheven mogen de kippen weer buiten lopen.  

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.