Welkom op de website van

Boert Bewust
12 december 2022

Eerste landelijke Boert Bewust-bijeenkomst telt negentig deelnemers

Ruim negentig Boert Bewust-deelnemers hebben 4 november de eerste landelijke deelnemersbijeenkomst bijgewoond bij kalverhouderij Beekzicht in Barneveld. De middag bij deze deelnemer in de Gelderse Vallei stond in het teken van verbinden, oogsten, zaaien en inspireren.

„De boer geeft waarde aan landschap en natuur.” Dit zei Ron Methorst tijdens de eerste landelijke bijeenkomst van Boert Bewust, de stichting die zich inzet voor de dialoog tussen boeren en burgers. Methorst, lector Omgeving Inclusief ondernemen bij Aeres Hogeschool, prikkelde de deelnemers om op zoek te gaan naar de meerwaarde van boerenbedrijven in het landelijk gebied. Dit door middel van foto’s uit de verschillende Boert Bewust-streken te bespreken en waar nodig een kritische noot te kraken.

Streekmarkt

Iedere streek presenteerde zichzelf vervolgens tijdens de streekmarkt met onder meer impressie van georganiseerde evenementen en promotiemateriaal. Maar er waren bijvoorbeeld ook zelfgemaakte smoothies te proeven. De deelnemers kregen de tijd om bij iedere streek ideeën op te doen en van gedachten te wisselen.

Afscheid

Tijdens de bijeenkomst is afscheid genomen van de Landelijke Boert Bewust-bestuurders Hugo Bens, portefeuillehouder Partners, en ad interim voorzitter Jan Overeem. Laatstgenoemde was ook dagvoorzitter in Barneveld. Tijdens de middag droeg Jan Overeem het stokje over aan nieuwe voorzitter Wim Zaalmink. Tijdens de afsluitende borrel konden opgedane ideeën op een informele manier worden besproken, gedeeld en uitgediept. Iedereen is naar huis gegaan met een potje honing van de eerste imker, Imkerij De Moassense Berg, die deelnemer is geworden van Boert Bewust.

Vervolg

Dit was de eerste, maar zeker niet de laatste Boert Bewust deelnemersbijeenkomst. Het is een mooie manier om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en aan het groepsgevoel te werken. Iedere deelnemer hoort tot een streek en is daar actief op een voor hem/haar passende manier. Uiteindelijk zijn we met zijn allen één Boert Bewust en hebben we allemaal hetzelfde doel.

Landelijke partners

Onze streken worden ondersteunt door onze landelijke partners.